Genealogie

Een grote hobby van Ulco is het zoeken naar alle loten van de “Oskam-boom”.

Hierbij wordt niet alleen op internet gezocht naar allerlei mogelijke bronnen, maar er ontstaan in de loop van de tijd allemaal leuke contacten met andere Oskam-men.

Het grote doel is iedereen waarin ook maar een “sprankje” Oskam-bloed aanwezig is op zijn/haar correcte eigen plaats in de stamboom te plaatsen. Er is minder aandacht voor de geschiedkundige gebeurtenissen, ook niet voor huidige woonplaats of huidig adres, daar hoeft u ook niet naar te vragen… We hebben het gewoonweg nergens opgeslagen.

Er bestaan ook nog een heleboel “losliggende” takken. Als u dus zeker weet dat u enig “Oskam-bloed” in u heeft, maar u vindt uzelf niet in de stamboom… Dan kunt u ons informeren met behulp van de gezinskaart. Mogelijk kennen we uw naam, maar is er nog geen verbinding met de grote boom. U zou daarbij kunnen helpen. Dit geldt natuurlijk ook voor de andere gepubliceerde stambomen.

Ondertussen is ook een stukje van de Wiersma-familie (van Ulco’s moeder) uitgezocht en is ook Gerda’s afkomst aan een onderzoek onderworpen.

Komt u in onze informatie fouten of onvolledigheden tegen, dan kunt u hier een foutmelding aanmaken.

Gepubliceerde stambomen:

De stamboom van de Oskam-men (Ulco van vader’s kant).

De stamboom van de Wiersma’s (Ulco van moerder’s kant).

De stamboom van de Hijlkema’s (Gerda van vader’s kant).

De stamboom van de Niehuis-sen (Gerda van moeder’s kant).

Gepubliceerde parentelen:

Ulco’s parenteel.

Gerda’s parenteel.

Veel plezier!