23-12-2003

Hallo Allemaal,

Het is alweer een tijdje sinds het laatste verslag en het gaat hier allemaal erg snel. Als eerste wil ik iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar wensen. Ik heb verder geen vakantie, alleen eerste kerstdag wordt er hier niet gevlogen.

Sinds het laatste stukje heb ik alweer een boel gevlogen. Ik ben nu bij vluchtje 26, de VFR module is in totaal 43 vluchten dus ik schiet al aardig op. D24 was een check en die heb ik met goed resultaat gevlogen. Zelf vond ik dat het niet zo goed ging, maar de instructeur vond het goed genoeg. Nu mag ik ook solo naar andere vliegvelden toe en dat is heel er cool.

Afgelopen zaterdag heb ik solo een rondje om Lake Okeechobee gevlogen (dat is een behoorlijk groot meer) en dat was echt fantastisch. Ik was al een keer op de vliegvelden geweest waar ik geland was maar Solo was het toch nog wel weer wat mooier. Morgen ga ik naar Titusville, dat is het vliegveld bij het Kennedy Space centre. Naar het schijnt kan je het mooi zien vanuit de lucht dus heb er wel zin in. Daarna gaan we nog door naar Merrit Island, dat is een baantje die voor de helft in het water ligt. Zorg om dus netjes op de centerline te landen.

Mín rijbewijs heb ik ondertussen gehaald, dit was ook nodig anders werd de verzekering opgeheven. Dit stelt echt heel weinig voor, je moet 40 theorievragen doen waarvan je er 10 fout mag hebben. Daarna moet je even in je eigen auto een rondje om het gebouw rijden, keren op de weg, inparkeren en daarna ben je klaar.

We zijn er inmiddels achter dat Fort Pierce behoorlijk is achtergebleven. In vergelijking met andere steden zijn de meeste huisjes hier behoorlijk klein, de wijken smerig en de mensen arm. Het ziet er langs de grote wegen nog wel goed uit, maar als je een buurt inrijdt wordt het snel minder. Er is hier ook behoorlijk wat criminaliteit. We weten dat we bepaalde straten beter niet in kunnen rijden omdat daar wat "minder vriendelijke" negers de controle hebben.

Wat ook opvalt is de grote hoeveelheden dieren die hier in het wild leeft. De meeste kom je als "roadkill" langs de wegen tegen. Maar je ziet hier regelmatig dieren als Eekhoorns, wasberen, pelikanen en kraanvogels (dat zijn bijna huisdieren hier). Wel leuk om te zien.

Fijne kerst en tot gauw

Arjan


Terug