18-11-03

Hallo Allemaal,

Langzaam aan begin ik hier een beetje te wennen aan het weer. Ik ben vandaag voor het eerst weer een dagje vrij en dat bevalt me prima. Gister heb ik beurtje D(ual)4 gevlogen. Langzaam aan is er nu toch wel wat verbetering te zien in mín vliegwerk. De hele preflight en start procedure heb ik nu wel goed onder de knie. Het taxien gaat nu ook al een stuk beter. De eerste keer haalde ik de bocht steeds niet, maar dat heb ik nu ook wel in de gaten.

Het starten van het vliegtuig doe ik nu helemaal zelf, het landen zijn we nog mee bezig. Om het vliegveld ligt een denkbeeldig vierkant circuit wat je moet vliegen voor je gaat landen, het zogenaamde traffic pattern. Dit traffic pattern is heel belangrijk om goed te vliegen dus daar gaan we de komende paar lessen op oefenen. Ik oefen dan ook direct landingen dus dat is een mooie combinatie.

Over het vliegen zelf ben ik nog niet echt tevreden. Matt moet me er nog regelmatig op wijzen dat ik weer 100 ft hoogte ben verloren. Ik heb ook zelf stalls en steepturns geoefend en dat is echt leuk om te doen. Bij een 60 graden steepturn trek je 2G dus dat voel je wel. Ik hoef nu vrijdag pas weer te vliegen omdat mín instructeur op woensdag en donderdag vrij is. Dit geeft me mooi de tijd om alles nog een keer goed door te nemen, want dat is nog wel nodig J .

Vandaag wouden ik, Maarten en Joost de Ford gaan kopen waar ik het eerder al over gehad heb. De vrouw van wie die is heeft echter nog niet gereageerd. Even afwachten dus. Verder blijft het weer hier prima met een graadje of 25-30 met ís middags wat "cumuultjes" zoals Mart Smeets dat altijd zo mooi kan zeggen.

Vanuit een prachtig Florida zeg ik tot horensÖÖ

Arjan


Terug