13-11-03

Hallo allemaal,                                                                                   

 

We zijn ondertussen weer bijna 2 dagjes verder. Gisteren heb ik niet zoveel uitgespookt, eerst nog maar eens even uitgeslapen tot een uur of 10. Het weer was wederom uitstekend dus nadat ik wakker was maar eens een duik genomen in ons mooie zwembad. We hoefden ons pas om 2 uur te melden en toen we op school waren hoorden we dat we wel om 5 uur konden terugkomen.

 

Ik heb ’s middags mezelf nog wat meer op orde gemaakt hier. Op school kregen we daarna ons AOM (Aircraft Operating Manual), POM (Pilot Operating Manual), fuel drainer en headset uigerijkt. Nou begint het toch echt op vliegen te lijken. Het AOM en POM moeten we komende week gaan leren. In het AOM staat alles over het vliegtuig en de te gebruiken procedures om het vliegtuig te besturen. Het POM gaat meer in op het “Piloteren”, zeg maar het veilig vliegen.

 

‘s Avonds heb ik m’n eigen maaltje Rijst en kip gehad en ben ik daarna met 2 andere jongens naar de supermarkt geweest voor de nodige inkopen. Eindelijk dus ook m’n eigen eten J. Daarna met een paar klasgenoten zitten kaarten wat zeer gezellig was. Alleen heb ik geen een keer gewonnen wat resulteerde in een schuld van $8,-. Maar vanavond ga ik revanche nemen.

 

Vanochtend zijn we naar de absurde medische keuring geweest. Je gaat naar een soort van Health clinic waar je even in een potje moet piesen en je ogen en oren worden gecontroleerd. Je oren zijn goed als jij de arts die op een meter afstand staat kan verstaan als jij één oor dichthoudt. Iedereen had het gehaald en dat was ook geen verrassing.

 

Vandaag de rest van de dag niks gedaan. Maarten en Hans moesten voor het eerst vliegen. En ik wou met Maarten auto’s gaan kijken, dus dat ging niet door. Morgen mag ik voor het eerst mijn kunsten gaan vertonen dus ik ben zeer benieuwd. Vanavond nog even hard op het AOM studeren en dan zullen we het wel zien.

 

Arjan

 


Terug