12-11-03

Hallo allemaal,

De eerste dag zit er dan op.

Er is al ontzettend veel gebeurd hier, maar zal bij het begin beginnen. De reis is prima verlopen, de douane deed helemaal niet moeilijk op schiphol dus we waren al mooi op tijd bij de gate. De vlucht was ook perfect, erg gezellig maar wel lang. De vlucht duurde ongeveer 9,5 uur. Heb onderweg wat films gezien en een beetje een puzzeltje gemaakt. Om 13.45 plaatselijke tijd (=19.45 nederland) zijn we daar geland. De amerikaanse douane deed heel vriendelijk want we waren al na een uurtje klaar. Dit was volgens de mensen hier extreem snel. Het was alleen jammer dat de Pan Am bus er nog niet was, dus konden we weer wachten.

Uiteindelijk om 16.15 vertrokken we uit Miami. Onderweg nog even een Mcdonalds gepakt en om ongeveer 19.30 op het terrein van PAIFA ( Pan Am International Flight Academy). Daar werden we hartelijk begroet door de rest van de kls-ers en stond er een uitgebreide chineese maaltijd klaar waar niemand eigenlijk nog trek in had.Hier kregen we ook te horen dat we de volgende dag om 8.30 al op school moesten zijn.

Na even snel wat kleren te hebben uitgepakt en wat te hebben gesocialised ben ik om ongeveer 9.30 het bed ingedoken. Na een gelukkig goede nacht kon het echte werk beginnen. Op school kregen we te horen dat het een saaie dag zou worden blablabla. We kregen direct allemaal goodies van paifa zoals kaarten, timer, kneepad, pennen, t-shirt, boeken over de archer en arrow. Er moesten de nodige papieren getekend worden over huisvesting dus dat was allemaal niet zo spannend.

Al snel kregen we van de KLS coordinator hier, George Engels genaamd, te horen dat we deze week nog gaan vliegen. Alleen zitten ze op dit moment nogal krap met de instructeurs dus moeten we maar afwachten wanneer het wordt. Zoals het er nu uitziet denk ik dat het donderdag of vrijdag wordt. We hebben ook al onze syllabus gekregen waar alle informatie over de vluchten instaat. Dus alles wat je moet doen tijdens een bepaalde vlucht en hoe lang de vlucht duurt enz, enz.

Des Middags hebben we uitleg gehad over de pre-flight check, dus wat je allemaal voor de vlucht moet checken aan het vliegtuig en dat was wel leuk. Daarna was het klaar voor vandaag. Morgen mogen we ook uitslapen en hoeven we pas rond 1400 uur te beginnen

Vanavond zijn we uit eten geweest met jongens uit 2-3 en daarna even een bar in Fort pierce, genaamd de black pearl geweest. Was alweer aardig moe aan het worden dus hebben het niet te laat gemaakt. Ik ga waarschijnlijk samen met joost en maarten een auto kopen en daar moeten we echt achteraan want zonder auto begin je niks hier.

Ik spreek jullie snel weer.

Arjan

Terug