10-12-2003

Hallo allemaal,

We zijn alweer een weekje en een boel vliegen verder. Heb op 4-12 mín solo gehad. Was echt fantastisch. Helemaal alleen mag je het toestel de lucht in jagen en dat was een hele mooie ervaring. Als traditie mag je geen vaste grond onder de voeten hebben totdat je je luchtdoop hebt gehad. Je wordt dus vanaf het vliegtuig naar het zwembad gedragen en er dan ingegooid. Daarna wordt je stropdas afgeknipt als bewijs van je solo J .

Het was vorige week een drukke week met 5 dagen vliegen, mín eigen solo en de soloís van klasgenoten. Veel vroeg opstaan en laat naar bed. Was dit weekend ook aardig gesloopt. Ben wel nog even naar West Palm geweest voor een avondje stappen en was weer leuk. Ik en een andere jongen uit klas 2-3 waren de Bob dus hebben de hele avond een beetje de rest geobserveerd.

We hebben hier 5 december ook sinterklaas gevierd. De goedheilig man was helemaal vanuit Nederland hier naartoe gekomen om ons te voorzien van een gedichtje en wat pepernoten. Was allemaal zeer goed geregeld door school en erg leuk. Sinterklaas en Zwarte piet waren 2 ouders van een jongen uit 2-4 die wel wist dat zijn ouders zouden komen, maar niet wist dat ze sinterklaas zouden zijn. Dit gaf dus bij aankomst een mooie situatie.

Mijn modelvliegtuigje heeft maandag zowaar het luchtruim ook gekozen. Het was een zeer geslaagde vlucht. Het modelletje vliegt lekker rustig. Alleen kan ik met de accu die ik nu heb maar een minuut of vijf vliegen. Er is hier op school echter een instructeur die ook aan modelvliegen doet en die heeft al aangeboden om een extra accu-pakket te regelen met wat meer vermogen.

Morgen ga ik trachten mín rijbewijs te halen. Dit is niet echt een moeilijke zaak, maar omdat er nogal lange wachttijden bij het kantoor zijn moet je er al om half zeven ís ochtends zijn om op tijd geholpen te worden. Morgenmiddag weer solo vliegen dus wordt weer een mooi dagje. Aan het eind van deze week heb ik mín eerste navigatie vlucht en dat is de volgende fase. Je moet dan een hele vlucht gaan plannen en dit kost de eerste keren aardig wat tijd. Voorlopig gaat het vliegen dus nog wel goed en daar ben ik dus wel blij mee J .

Hier moeten jullie het weer even mee doen, tot horens en schaats ze in Nederland (als de vorst even doorzet).

Arjan


Terug